Pyszny zarówno na śniadanie jak i deser po obiedzie. Zrobiłam go dla moich dwóch łasuchów i każdy z nich zjadł swoją porcję ze smakiem, opróżniając miseczki do końca. Polecam :)
Składniki:
Pudding:
- 400 ml mleka
- 200 ml śmietany 30%
- 50g cukru
- 16g cukru waniliowego
- 60g kaszy manny
- 200g truskawek (miałam mrożone)
- 2 - 4 łyżeczki cukru
Do rondelka wlać mleko, śmietankę, dodać cukier i cukier waniliowy. Postawić na małym ogniu i podgrzewać co jakiś czas mieszając. Gdy mleko zacznie wrzeć wsypać kaszę i cały czas mieszając gotować na małym ogniu aż kaszka zgęstnieje. Gotowy pudding przelać do miseczek lub pucharków, odstawić.
Mrożone truskawki wsypać do rondelka, dodać cukier i smażyć chwilę aż truskawki zmiękną i puszczą sok. Następnie zmiksować je na gładki sos. Pudding polać sosem, podawać ciepły lub schłodzony.
Smacznego :)
Przepis znaleziony w gazetce "Palce lizać".
Mmm super deserek. Truskawki już od daawna za mną chodzą ;)
OdpowiedzUsuńTak prosto, a tak smacznie!
OdpowiedzUsuń