Składniki (na 1 porcję):
- 4 łyżki kaszy jaglanej
- 150 ml wody
- 100 mleka bez laktozy/roślinnego/krowiego
- 100g jogurtu naturalnego
- dowolne słodzidło (opcjonalnie)
- 1 banan
- kilka truskawek
Kaszę zalać wrzącą wodą, przepłukać, odcedzić, następnie zalać zimną wodą,
ponownie przepłukać i odcedzić. Wrzucić do garnuszka, zalać wodą,
mlekiem i gotować na małym ogniu przez około 15
minut. Co jakiś czas mieszać bo może robić się kożuch. Gdy kasza
całkowicie wchłonie płyn i zgęstnieje, zdjąć z ognia i pozostawić do
ostudzenia. Wymieszać z jogurtem naturalnym i przelać do miseczki.
Banana obrać, pokroić w plasterki, truskawki odszypułkować i pokroić na mniejsze kawałki. Owoce dodać do jaglanki.
Smacznego :)
mmmm... wygląda bardzo apetycznie :)
OdpowiedzUsuńświetna:)
OdpowiedzUsuń