wtorek, 22 lipca 2014

Surówka z białej kapusty II

Kolejna pyszna surówka z białej kapusty. Tym razem dodałam do niej szczypiorek oraz kukurydzę, co nadało fajny słodkawy posmak. Zapraszam :)


Składniki:
  • 1/2 główki białej kapusty (najlepiej młodej)
  • 1/2 dużej puszki kukurydzy
  • por
  • pęczek szczypiorku
  • koperek
  • mały kubeczek jogurtu naturalnego/śmietany
  • sól, pieprz

Kapustę poszatkować, por, szczypior i koperek drobno pokroić, kukurydzę odsączyć z zalewy. Wszystkie warzywa połączyć ze sobą w misce, dodać przyprawy, jogurt naturalny i dokładnie wymieszać. Surówkę odstawić na 20 - 30 minut do lodówki, aby składniki się "przegryzły". 
Smacznego :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz