wtorek, 22 lipca 2014

Surówka z białej kapusty

Ostatnio mam straszną ochotę na świeże surówki z białej, młodej kapusty w różnych kombinacjach smakowych. Oczywiście najlepsze są te własnoręcznie przygotowane w domu. Surówkę robi się bardzo szybko, jest wspaniałym dodatkiem do obiadu i co najważniejsze jest bardzo zdrowa. Mniam :)


Składniki:
  • 1/2 główki białej kapusty (w sezonie letnim młodej)
  • 2 marchewki
  • por
  • koperek
  • sól, pieprz
  • kubeczek małego jogurtu/śmietany

Kapustę poszatkować, marchewkę oskrobać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, pora pokroić drobno. Wszystkie warzywa wymieszać ze sobą, dodać przyprawy, jogurt i posiekany koperek, wymieszać dokładnie i odstawić na 20 - 30 minut, najlepiej do lodówki aby wszystkie smaki się "przegryzły".
Smacznego :)


Przepis znalazłam tutaj.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz