sobota, 2 sierpnia 2014

Naleśniki bezglutenowe

Zdrowe i dietetyczne, przygotowane z trzech rodzajów mąk bezglutenowych. Smarowałam je serkiem Bieluchem z dodatkiem borówki amerykańskiej, suszonej żurawiny i wiórków kokosa, pycha!


Składniki (4-5 sztuk):
  • 180 ml mleka krowiego/bez laktozy/roślinnego
  • 1 jajko
  • 30g mąki kukurydzianej
  • 20g mąki ryżowej
  • 40g mąki gryczanej

Wszystkie składniki zmiksować ze sobą i odstawić na 15 minut. Jeżeli ciasto będzie za gęste dodać odrobinę wody. Patelnię rozgrzać i smażyć cienkie naleśniki. Smażyłam bez tłuszczu, ale w razie potrzeby rozpuścić odrobinę oleju kokosowego. Podawać z ulubionymi dodatkami.
Smacznego :)



Przepis pochodzi z tej strony.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz