wtorek, 29 kwietnia 2014

Twarożek wiosenny na kanapki

Teraz czas na coś dobrego i szybkiego w wykonaniu, co sprawi, że śniadanie nie będzie nudne, lecz wiosenne i bardzo smaczne. Pewnie ktoś powie, że ameryki nie odkryłam, ale najprostsze rozwiązania zawsze najlepiej się sprawdzają. Wiosenny twarożek to połączenie chudego twarogu ze szczypiorkiem i rzodkiewką, proste ale pyszne zwłaszcza w towarzystwie świeżej bułeczki fitness.


Składniki:
  • kostka chudego twarogu 200g
  • pęczek rzodkiewek
  • dymka (zielona część i jedna mała cebulka)
  • sól, pieprz
  • 1 - 2 łyżki jogurtu naturalnego


Rzodkiewki oraz dymkę opłukać i pokroić drobno. Do miseczki wrzucić twaróg, dodać jogurt naturalny, rzodkiewki i szczypior oraz przyprawy, wymieszać. 
Smacznego :)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz