Składniki:
- 150 ml wody
- 150 ml mleka bez laktozy/zwykłego/roślinnego
- 4 łyżki kaszy jaglanej
- 1 czubata łyżka kakao
- szczypta soli
- 15 daktyli (opcjonalnie) lub inne słodzidło
Kaszę przepłukać wrzątkiem, odcedzić, następnie przepłukać zimną wodą, odcedzić. Wrzucić do rondelka, zalać wodą, mlekiem, dodać kakao i daktyle. Gotować na małym ogniu aż kasza wchłonie cały płyn i będzie miękka (ok 15 minut). Zdjąć z ognia i zmiksować w blenderze na gładki budyń. Jeżeli okaże się za gęsty można dodać odrobiny mleka. Podawać z ulubionymi owocami.
Smacznego :)
Inspiracja z tego bloga.
Super ten budyń.
OdpowiedzUsuńZ chęcią dodaję bloga do obserwowanych, będę podglądać, bo bardzo podobają mi się przepisy, które wrzucasz, szczególnie te z kaszą jaglaną :-)
OdpowiedzUsuńZapraszam przy okazji do siebie:
http://kuchnia-z-pasja.blogspot.com/
Bardzo dziękuję za komentarz, jest mi bardzo miło :)
Usuń