środa, 28 marca 2012

Makaron z serem na słodko

Taki makaron pamiętam z czasów dzieciństwa. Bardzo często moja mama robiła go w lato, gdy nie chciało jej się gotować. Makaron z twarogiem, śmietaną (lub w wersji light z jogurtem naturalnym) i cukrem to fajne i lekkie danie także dla dzieciaków. Mojej córce bardzo przypadł do gustu, mężowi zresztą też ;) Można go zajadać zarówno na śniadanie, jak i obiad lub podwieczorek.


Składniki (na oko):
  • makaron np. świderki
  • kostka twarogu
  • śmietana lub jogurt naturalny
  • łyżka cukru
  • szczypta cynamonu (opcjonalnie)



Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie. Odcedzić. Ser rozdrobnić widelcem i ułożyć na makaronie, polać śmietaną (jogurtem), posypać cukrem i cynamonem. Można też wszystko wymieszać.
Smacznego.

1 komentarz: