środa, 26 listopada 2014

Omlet ze szpinakiem i suszonymi pomidorami

Kolejny omlet, tym razem w wersji "na słono", doskonały zarówno na śniadanie jak i kolację. 
Znalazłam go na tym blogu.


Składniki:
  • 2 jajka
  • garść świeżego szpinaku lub kilka kulek zamrożonego
  • kilka suszonych pomidorów
  • sól, pieprz

Pomidory pokroić drobno i wrzucić na rozgrzaną i posmarowaną lekko olejem patelnię. Następnie poszatkować szpinak i dodać do pomidorów, smażyć pod przykryciem (można podlać odrobiną wody). Jajka wbić do miseczki, rozbełtać. Gdy szpinak będzie już miękki wlać jajka na patelnię, dodać przyprawy i smażyć pod przykryciem aż omlet się zetnie. Można przewrócić go na drugą stronę i smażyć jeszcze kilka minut.
Smacznego :)



1 komentarz: