Składniki:
- 1 puszka tuńczyka rozdrobnionego w wodzie (lub w kawałkach we własnym sosie)
- 1 czerwona papryka
- 3 jajka
- 3 ogórki kwaszone (lub korniszony)
- zielona część kapusty pekińskiej
- torebka ryżu brązowego (100g)
- łyżeczka musztardy
- 2 - 3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
- przyprawy: pieprz, sól
Jajka ugotować na twardo, ryż ugotować według przepisu na opakowaniu. Tuńczyka odsączyć i wrzucić do miski. Paprykę, ogórki, ugotowane jajka pokroić w kostkę, wrzucić do tuńczyka. Kapustę porwać na małe kawałki, ugotowany ryż dodać do warzyw. Sałatkę doprawić, dodać łyżeczkę musztardy oraz jogurt, wszystko wymieszać i wstawić do lodówki aby się przegryzła.
Smacznego :)
OO robię podobną :))
OdpowiedzUsuń