Oto moja kolejna, jedna z ulubionych owsianek. Dodałam do niej dzisiaj dość sporo ciekawych produktów, jest i jogurt naturalny i banan, domowe masełko orzechowe oraz płatki migdałowe a na dokładkę odrobina cynamonu. Całość tworzy wspaniałe połączenie smakowe. Pycha! :)
Składniki:
- 3 łyżki płatków owsianych górskich lub błyskawicznych
- 1/3 szklanki wody
- 1/3 szklanki mleka
- szczypta cynamonu
- płatki migdałowe
- banan
- 4 łyżeczki jogurtu naturalnego
- masło orzechowe (przepis na masło znajdziecie tutaj)
W
garnuszku zagotować wodę wraz z mlekiem, doprowadzić do wrzenia.
Wsypać płatki oraz cynamon i gotować na małym ogniu aż do zgęstnienia i
napęcznienia płatków. Przelać do miseczki. Banana obrać ze
skórki i pokroić w plasterki, dodać do owsianki gdy ta trochę przestygnie. Do miseczki dodać
również płatki migdałowe, jogurt naturalny oraz łyżeczkę masła orzechowego.
Smacznego :)
Smacznego :)
Pysznie się prezentuje ta owsianka :) U mnie zazwyczaj owsianka to tylko podkładka dla dodatków :D
OdpowiedzUsuńkocham taką;)
OdpowiedzUsuńkocham takie owsianki <3
OdpowiedzUsuń