środa, 3 października 2012

Owsianka z masłem orzechowym, jogurtem i płatkami migdałowymi

Oto moja kolejna, jedna z ulubionych owsianek. Dodałam do niej dzisiaj dość sporo ciekawych produktów, jest i jogurt naturalny i banan, domowe masełko orzechowe oraz płatki migdałowe a na dokładkę odrobina cynamonu. Całość tworzy wspaniałe połączenie smakowe. Pycha! :)


Składniki:
  • 3 łyżki płatków owsianych górskich lub błyskawicznych
  • 1/3 szklanki wody
  • 1/3 szklanki mleka
  • szczypta cynamonu
  • płatki migdałowe
  • banan
  • 4 łyżeczki jogurtu naturalnego
  • masło orzechowe (przepis na masło znajdziecie tutaj)


W garnuszku zagotować  wodę wraz z mlekiem, doprowadzić do wrzenia. Wsypać płatki oraz cynamon i gotować na małym ogniu aż do zgęstnienia i napęcznienia płatków. Przelać do miseczki. Banana obrać ze skórki i pokroić w plasterki, dodać do owsianki gdy ta trochę przestygnie. Do miseczki dodać również płatki migdałowe, jogurt naturalny oraz łyżeczkę masła orzechowego.
Smacznego :)

3 komentarze:

  1. Pysznie się prezentuje ta owsianka :) U mnie zazwyczaj owsianka to tylko podkładka dla dodatków :D

    OdpowiedzUsuń