czwartek, 22 listopada 2012

Surówka Colesław

Przeważnie do obiadu podawałam surówki kupne bądź pokrojone warzywa jak pomidora i ogórka. Tym razem postanowiłam sama zrobić surówkę Colesław i okazało się to dziecinnie proste. Co najważniejsze przygotowując ją samemu wiemy co w takiej surówce się znajduje. Co mnie najbardziej ucieszyło to fakt, że wszystkim bardzo smakowała :)


Składniki:
  • 1 mała kapusta
  • 2 niewielkie marchewki
  • 1 mała cebula
  • świeży koperek
  • pieprz, sól
  • 2 łyżki cukru pudru (można dodać więcej)
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki śmietany 18%
  • 1/2 małego jabłka 
Kapustę poszatkować, marchew zetrzeć na dużych oczkach, pół jabłka na małych. Cebulę i koperek pokroić drobno. Śmietanę wymieszać z majonezem, dodać cukier puder i utrzeć łyżką. Kapustę wymieszać z pozostałymi składnikami, doprawić solą oraz pieprzem. Wstawić do lodówki najlepiej na całą noc by kapusta zmiękła. Przed podaniem można ewentualnie dodać jeszcze majonezu.
Smacznego :)
   
Źródło: tutaj

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz