- 1 puszka tuńczyka w kawałkach
- 1 czerwona papryka
- 3 jajka
- 3 ogórki korniszony (ja dałam kwaszone)
- zielona część kapusty pekińskiej
- torebka ryżu
- 1 kostka rosołowa
- majonez, musztarda
- pieprz, sól
Kostkę rosołową rozpuszczamy w wodzie, następnie gotujemy ją i wrzucamy ryż. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy, kroimy w kostkę. Paprykę i korniszony również kroimy w kostkę. Zieloną część kapusty pekińskiej rwiemy na małe kawałki. Tuńczyka odsączamy. Wszystkie składniki wrzucamy do miski, dodajemy majonez, musztardę oraz przyprawy i mieszamy.
Smacznego :)
Mam takie same serwetki;)
OdpowiedzUsuńPrzepadam za wszelkimi tuńczykowymi sałatkami.
pozdrawiam
oj dawno nie jadłam tuńczyka... sałatka wygląda smakowicie :)
OdpowiedzUsuńhttp://wszystkoogotowaniuks.blogspot.com