czwartek, 26 kwietnia 2012

Mizeria

Po tych słodkich pysznościach dzisiaj coś lżejszego ;) Mizeria to fajny dodatek do obiadu, zwłaszcza młodych ziemniaczków z koperkiem (rozmarzyłam się). U nas młodych ziemniaczków nie było, ale była pyszna mizeria, która kojarzy mi się z latem, słońcem i świeżymi warzywami :)


Składniki:
  • ogórek zielony
  • 2 łyżki śmietany 18 % lub 22 %
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego (gęstego)
  • sól, pieprz
  • pokrojony drobno szczypiorek


Ogórka obrać i pokroić w plasterki. Wrzucić do miseczki i posypać solą. W drugiej miseczce wymieszać śmietanę z jogurtem, pieprzem oraz posiekanym szczypiorkiem. Masę jogurtową dodać do ogórków, wymieszać i ozdobić szczypiorkiem. 
Smacznego :)

1 komentarz:

  1. mi z mizeria od razu kojarza sie mlode ziemniackzi z koperkiem i sadzone jajeczko, pycha:)

    OdpowiedzUsuń