czwartek, 5 kwietnia 2012

Wiosenne leczo

Przepis na warzywny, szybki, smaczny i sycący obiad :) Inspiracji zaczerpnęłam na tym blogu.


Składniki (na oko):
  • 1 duża cukinia lub 2 mniejsze
  • 3 średnie pomidory
  • 2 cebule średnie
  • pętko kiełbasy
  • 2 duże czerwone papryki
  • przyprawy: sól, pieprz, majeranek, ostra i słodka papryka


Cebulę obrać, wrzucić ją do dużego garnka i zeszklić na niewielkiej ilości oleju. Dodać pokrojoną w kostkę kiełbasę i podsmażyć. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki. Paprykę i pomidory pokroić w kostkę, wrzucić do garnka i dusić pod przykryciem. Cukinię obrać ze skóry, również pokroić na kawałki i wrzucić do garnka. Dusić pod przykryciem do miękkości. Można dolać trochę wody. Doprawić do smaku przyprawami. (Ja dodałam również łyżeczkę koncentratu pomidorowego). Podawać np. z ryżem.
Smacznego :) 

1 komentarz:

  1. wygląda niesamowicie apetycznie!
    Pozdrawiam ciepło,
    Szana,
    www.gastronomygo.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń