Cóż mogę powiedzieć o tym daniu? Jedynie tyle, że jest szybkie, łatwe i bardzo smaczne. Nie potrzeba zbyt wiele by zadowolić podniebienie :)
Składniki:
- 2 szklanki mleka
- 300 g pieczarek
- 1 duża cebula
- sól
- pieprz (najlepiej biały)
- odrobina świeżo startej gałki muszkatołowej
- 1 łyżka mąki
- pół łyżki masła
- makaron spaghetti
Pieczarki i cebulę drobno pokroić i podsmażyć na maśle. Poczekać aż woda wyparuje i pieczarki zmiękną. Dodać szklankę mleka. W drugiej szklance mleka wymieszać mąkę, dodać do pieczarek, doprawić solą, pieprzem i gałką. Zagotować. Makaron ugotować al dente, dodać do sosu, wymieszać.
Pycha, aczkolwiek sos wyszedł mi w dziwnym kolorze i moja siostra kręciła nosem na wygląd dania :D Ale smakowo - idealnie :)
OdpowiedzUsuń