środa, 16 listopada 2011

Spaghetti z sosem pieczarkowym

Cóż mogę powiedzieć o tym daniu? Jedynie tyle, że jest szybkie, łatwe i bardzo smaczne. Nie potrzeba zbyt wiele by zadowolić podniebienie :)


Składniki:

  • 2 szklanki mleka
  • 300 g pieczarek
  • 1 duża cebula
  • sól
  • pieprz (najlepiej biały)
  • odrobina świeżo startej gałki muszkatołowej
  • 1 łyżka mąki
  • pół łyżki masła
  • makaron spaghetti

Pieczarki i cebulę drobno pokroić i podsmażyć na maśle. Poczekać aż woda wyparuje i pieczarki zmiękną. Dodać szklankę mleka. W drugiej szklance mleka wymieszać mąkę, dodać do pieczarek, doprawić solą, pieprzem i gałką. Zagotować. Makaron ugotować al dente, dodać do sosu, wymieszać. 
Smacznego.

1 komentarz:

  1. Pycha, aczkolwiek sos wyszedł mi w dziwnym kolorze i moja siostra kręciła nosem na wygląd dania :D Ale smakowo - idealnie :)

    OdpowiedzUsuń